Закарпатський «Фронт Змін» вимагає офіційних роз’яснень по ситуації з вирубкою дерев у Боздоському парку

Вирубка зелених насаджень у Боздоському парку Ужгорода, що є одним із основних місць відпочинку жителів міста, викликали великий суспільний резонанс. Цілком логічно, адже ця зона належить до сфери зеленого господарства обласного центру, до того ж парк розташований в межах прибережної смуги річки Уж.

Таким чином, будь-яка діяльність на території Боздоського парку може проводитися тільки за умови дотримання спеціальних норм чинного законодавства України, зокрема, Водного кодексу України, Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 №105 та ін.

Як зазначалося в пресі, Закарпатська міжрайонна природоохоронна прокуратура спільно з працівниками державної екологічної інспекції у Закарпатській області проводила перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємством «Парк культури та відпочинку Боздоський».

У результаті обстеження встановлено, що під час рубки аварійних та сухостійних зелених насаджень, працівники вказаного підприємства незаконно знищили дерева породи «платан» на суму збитків 20847 грн, які не були вказані в актах обстежень.

Враховуючи те, що інформація з приводу вказаних подій, яка висвітлюється у засобах масової інформації та офіційних джерелах, є надто неоднозначною та різнохарактерною, депутати Закарпатської обласної ради від партії «Фронт Змін» звернулися із запитом у різні інстанції з вимогою офіційного роз’яснення щодо ініціаторів, виконавців вирубки та всіх тих, хто давав на це дозволи.

Також депутатів цікавить, на якій підставі та хто фінансував роботи, яким чином реалізується вирубана деревина та чи планується на цьому місці висадка нових зелених насаджень.

На основі отриманих офіційно відповідей у «Фронті Змін» буде прийнято рішення про заходи щодо порятунку Боздоського парку, повідомили  газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі Закарпатської обласної організації політичної партії «Фронт Змін».

zakarpatpost.net