У Чинадієві відкриють пам’ятник одному з останніх бійців Карпатської Січі

14 березня у селищі Чинадієво (Мукачівський район, Закарпатської області) з нагоди річниці Карпатської України, відбудеться ряд заходів, присвячених ветерану національно-визвольних змагань, одному з останніх учасників Карпатської Січі, довголітньому члену ОУН, нагородженому орденом “За заслуги” ІІІ ступеня, Михайлу Петричку.

Перелік заходів:

· О 12:00  на місцевому Чинадієвському кладовищі відбудеться урочиста церемонія відкриття пам’ятника М. Петричку за участю представників громадських організацій, депутатів місцевих рад та керівництва Молодіжного Націоналістичного Конгресу;

· О 14:00 в концертному залі Чинадієвської Школи мистецтв відбудеться вечір присвячений відзначенню річниці Карпатської України та одному з останніх карпатських січовиків Михайлу Петричку.

До участі у заходах запрошуються всі небайдужі громадяни та журналісти.

Додаткова інформація: 096-188-37-93 (Іван).

Ініціатором встановлення пам’ятнику учаснику національно-визвольних змагань Михайлу Петричку виступив Молодіжний Націоналістичний Конгрес.

До збору коштів на виготовлення пам’ятника долучилися більше двох сотень осіб з України та закордону, громадські організації та осередки політичних партій.

Також за ініціативи МНК у рідному селищі пана Михайла – Чинадієво, одну з вулиць перейменовано на честь Михайла Петричка.

zakarpattya.net.ua