Закарпаття: Штрафні санкції за приховування товару чекають на порушників кордону

У міжнародному пункті пропуску «Тиса» чопські митники вивели на чисту воду нашого співвітчизника, який у незаконний спосіб намагався розмитнити за символічну ціну свій вантаж та зекономити на чималій сумі недоборів за прихований «гумовий» товар.

Під час проходження митного контролю, 56-річний водій надав інспекторам товаросупровідні документи, згідно яких з Італії до України він ввозив  понад 2 тисячі штук гумових шин, що були у використанні, для легкових та вантажних автомобілів, загальною вартістю 40 тисяч гривень.

Проте, коли митники провели у боксі поглибленого огляду більш детальну перевірку товару у причепі, то з’ясувалося, що серед не новеньких шин приховані 215 штук нових шин різних торгівельних марок для автомобілів та велосипедів. За оцінкою відповідного експерта, загальна вартість вантажу складає майже 280 тисяч гривень, без врахування податків і зборів.

Оскільки вчинені дії підпадають під ст.352 ч.1 Митного кодексу України, відносно водія складено протокол, відповідно вилучено увесь товар разом з вантажівкою, загальною вартістю 466 тисяч гривень. А до порушника буде застосовано чималі штрафні санкції та конфіскація товару з вантажівкою після рішення суду, повідомила zakarpatpost.net  Вікторія Сенгетовська, з прес-служби Чопської митниці.

zakarpatpost.net