Регіонали домінують у списку депутатів-корупціонерів

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що серед депутатів різних рівнів, які притягувалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, більшу частину складають представники Партії регіонів.

За даними міністра, в 2010 році до кримінальної відповідальності притягувалися більш як 160 депутатів різних рівнів і різної партійної приналежності.

“Найбільше серед них було членів Партії регіонів і БЮТ – по 51. Членів НУ-НС – 37, 16 представників Блоку Литвина і восьмеро членів Комуністичної партії України”, – наголосив він. Серед зазначених депутатів четверо – від обласних рад, семеро – мери і їх заступники, 14 депутатів міських рад, 33 депутати райрад і 105 голів сільрад.

Захарченко заявив, що в 2011 році до кримінальної відповідальності, за даними міністра, було притягнуто 179 депутатів. “У скоєнні злочинів викрито 85 депутатів від Партії регіонів, 40 – від БЮТ, 33 – від НУ-НС, десять – від Комуністичної партії, семеро – від Блоку Литвина, троє – від Сильної України і один – від ВО Свобода, – додав він. Серед затриманих – троє депутатів облрад, дев’ятеро мерів та їх заступників, 15 депутатів міськрад, 28 депутатів райрад і 124 голови сільрад.

Крім того, в 2012 році до кримінальної відповідальності притягуються 49 депутатів усіх рівнів і різної партійної приналежності. “30 депутатів від Партії регіонів, 11 – від БЮТ, 5 – від НУ-НС, 1 – від Комуністичної партії і 2 – від ВО Свобода, – зазначив глава МВС. Серед них, зокрема, п’ятеро депутатів міськрад, десятеро депутатів райрад, один мер і 33 голови сільрад.

У зв’язку з цим Захарченко відкинув звинувачення на адресу МВС щодо його заангажованості і заявив, що “співробітники правоохоронних органів не беруть до уваги політичну приналежність того чи іншого виявленого корупціонера, а діють відповідно до вимог законодавства”.

ua.korrespondent.net