Ференца Ліста в Ужгороді встановлять поряд з Томом і Джері

У травні в Ужгороді біля обласної філармонії встановлять бронзову міні-скульптуру відомого угорського композитора Ференца Ліста. Ще наприкінці минулого року шоколадний варіант композитора зі світовим ім’ям виготовили закарпатський кондитер Валентином Штефаньо та скульптор Михайло Колодко.

Довговічніший варіант скульптури вже відлито у бронзі. Як розповів Zaholovok.com.ua Федір Шандор, завідувач кафедри туризму УжНУ, відкриття міні-пам’ятника  відбудеться у період між святами Святим Юрія та Святого Яна Непомуцького і буде приурочене до 150-річчя відвідин Ференцом Лістом Закарпаття, а точніше села Великі Лази (палац Нандора Плотені).

Прикріплять скульптуру на перилах набережної. Крім того Ф.Ліст буде не сам. До композиції входять також бронзові герої американських мультфільмів Том і Джері, адже одна з рапсодій відомого композитора використана саме у цьому мультфільмі.

 Планується, що колекція міні-скульптур в Ужгороді незабаром поповниться також ще одними знаменитостями:  Роден та Ведреш– закарпатський учень геніального скульптора «сидітимуть» на перилах і «ловитимуть рибу» в Ужі. Спочатку хотіли «посадити» їх на мості. Але оскільки з мосту ловити рибу заборонено, то розмістять їх позаду пам’ятника Августина Волошина, на так званій «чашці».

zaholovok.com.ua