Чопські митники виявили під дахом іномарки тайник з сигаретами

Сьогодні зранку у міжнародному пункті пропуску «Тиса» чопські інспектори виявили під дахом міні-вена приховані від митного контролю майже 80 блоків сигарет.
Обравши зручний час, коли митники після нічної зміни, та розраховуючи, мабуть, на їх стомленість, 20-річний наш співвітчизник свідомо обрав для свого автомобіля марки «Dodge Caravan» «зелений коридор», аби у такий спосіб швидше та безперешкодно перетнути українсько-угорський кордон. Проте інспектори вирішили провести поглиблений огляд  іномарки.

Відтак, у боксі поглибленого огляду виявлено приховані від митного контролю та не заявлені при усному опитуванні 790 пачок сигарет «LD HINK» та  «LD VIOLET» з українською акцизною маркою. Сигарети  заздалегідь були приховані в салоні транспортного засобу у спеціально виготовленому тайнику. Так, демонтувавши декоративну обшивку даху автомобіля, митники виявили у спеціально виготовленому  пустотілому просторі,  між дахом та декоративною обшивкою, 79 блоків цигарок.

За статтями 339 та ч.1 352 МКУ відносно українця складено протокол про порушення митних правил. Тютюнові вироби, вартістю понад 6 тисяч гривень, та автомобіль за ціною майже 72 тисячі гривень, вилучено до рішення суду. Також, за протиправні дії на кордоні, до хлопця застосують штрафні санкцій в розмірі не менше 100 відсотків від вартості прихованих товарів та їх обов’язкову конфіскацію разом з іномаркою, повідомила zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська,прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net