У Чопі пройшов майстер-клас з писанкарства

Напередодні Великодня у міському Будинку Культури пройшов майстер-клас із писанкарства.

Кожен, хто взяв у ньому участь, із захопленням долучився до таїнства створення великодньої писанки, виготовивши свій власний маленький шедевр, який прикрасить пасхальний кошик.
 
Маленьке округле диво, яке вдалося розписати дітям, мало справді неймовірний вигляд, вражало своєю багатоманітністю орнаментів. Учасники масйтер-класу ділились своїми їдеями один із одним та все ж кожен зображував на писанках щось своє, і всі вони були неповторними. Дівчатка та хлопчики створювали писанки прадавнім восковим розписом. Ці навички вони з задоволенням понесли до своїх домівок, де спробують навчити цьому ремеслу рідних.
 
Поміж тим, у Будинку культури життя вирує весь рік. Сюди приходять активні та талановиті діти, які записалися в гурток народних ремесел, танцюють у хореографічних колективах, займаються вокалом. У планах – відкриття нових гуртків і секцій для цікавого та корисного проведення дозвілля дітей, розвитку їхніх творчих здібностей.
 
Міський осередок культури став і місцем, в якому охоче збираються людьми старшого віку. Так, уже протягом багатьох років, а саме з 1988-го, активну участь підготовці до міських свят і вечорів беруть учасники Клубу ветеранів війни та праці. Незважаючи на немалі літа, члени клубу завжди молоді душею, люблять жити і творити, спілкуватись і цікаво проводити час.
 
Довгий час у Будинку культури діє і вокальний гурток, в якому всі охочі до співу мають змогу розвивати співочі таланти, виконуючи естрадні, народні або дитячі пісні. На етапі створення — гурток фотосправи, в якому професійний фотограф навчатиме бажаючих техніці фотографії, компонуванню й опрацьовуванню фото.
 
Цілорічно в закладі триває набір до гуртків декоративно-прикладного мистецтва. Один із них допомагає оволодіти секретами керамічної справи: діти освоюють різні техніки ліплення, власноруч виготовляють вироби з глини. А в гуртку «Умілі ручки» дітей навчають шити м’які іграшки, створювати маленькі художні «шедеври» з бісеру, вишивати стрічками. Опанувати ж техніки малювання та виконання художніх робіт, як і писанкарства, тістопластики (виготовлення зліпків із соленого тіста для картин), як і навчитися робити листівки та об’ємні вироби зі стрічок школярі можуть у художньому гуртку.
 Отож, приєднуйтесь до веселої та талановитої молоді міста Чоп.

Джерело:  Чопська міська рада