6 травня 100 студентів 12 закарпатських вузів збиратимуть кошти в акції „Серце до серця”

6 травня відбудеться фінальний захід благодійної акції „Серце до серця”.

VІІ щорічна Всеукраїнська благодійна акція „Серце до серця” цьогоріч триває з 16 квітня до 6 травня. Її проводить  однойменний Всеукраїнський благодійний фонд за підтримки центральних та місцевих органів влади, громадських організацій, митців, підприємців та волонтерів. Зібрані гроші підуть на допомогу дітям, хворим на діабет.

Захід абсолютно легальний і всі пожертви стовідсотково спрямують на закупку обладнання – як для конкретних діток, так і для обласної лікарні. Наприклад, торік у рамках цієї акції в області зібрали 375 815,44 грн., вийшовши на 3-тє місце в Україні. За них придбали та передали потребуючим сім’ям 12 інсулінових помп та 1 систему безперервного моніторингу глюкози для обласної дитячої лікарні (м. Мукачево). Організатори сподіваються, що в 2012-му вдасться закупити ще більше обладнання, адже спостерігається тенденція до постійного розширення рамок акції. Найбільший зафіксований внесок – купюра в 500 грн., а здебільшого люди жертвують по 10-20 гривень.

Волонтерами, котрі збиратимуть кошти, є студенти 12 вузів Закарпаття, котрі заповнили спеціальну анкету волонтера. На фінальній акції в Ужгороді, наприклад, їх залучать 100. І все, що накидають у їхні скриньки добрі люди, залишиться саме для закарпатських дітей. До речі, наступного тижня в рамках акції «Серце до серця» пройде й благодійний аукціон творів мистецтва.

Отож якщо побачите на вулиці волонтерів у «фірмових» жовтих майках і скриньки з сердечками для внесків у медичних та торговельних закладах, освітніх установах – сміливо кидайте в них гроші. Вони справді підуть на допомогу хворим, повідомили  у прес-центрі «Закарпатської Правди».