Тигрюля привела потомство

Самка тигра-альбіноса Тигрюля, подарована Ялтинському зоопарку Казка екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, привела потомство.

Учора вранці в клітці, яку тигриця ділить зі своїм нареченим з Франції Патрісом, співробітники зоопарку виявили чотирьох малюків – три хлопчики і одну дівчинку.

“Чотири малюки – це, звичайно, багато. Не один і не два, як зазвичай народжуються у тигрів. Для перших пологів – це більш ніж прекрасний результат. Вони живі-здорові, все з ними гаразд. Це перший випадок народження білих тигрів в Україні за всю історію існування зоопарків. Історія білих тигрів бенгальських набула свого продовження. Тепер їх не два, а цілих шість в Україні! ” – повідомив директор зоопарку Олег Зубков.

Як стало відомо, потомство Тигрюлі здорове. Найменший хлопчик важить 950 грамів, найбільший – 1300. Тигренят відселили від батьків. “Ми дуже переживаємо, що вона ще молода мама, недосвідчена. Вона їх облизала, обсушила, але ми дуже переживаємо, що в неї або молока не вистачить, або Патріс щось зробить, тому ми їх забрали і годуємо самі, через кожні дві години”, – зазначив Зубков.

За його словами, про вагітність Тигрюлі співробітники зоопарку знали, але інформацію тримали у таємниці: “Ми знали, що вона вагітна, але пам’ятаючи минулу її помилкову вагітність, не стали розбурхувати громадськість і вирішили – поки не народить, не будемо повідомляти”. Імен у дитинчат Тигрюлі поки немає, в зоопарку планують оголосити конкурс.

Нагадаємо, самку тигра-альбіноса подарувала Ялтинському зоопарку екс-прем’єр Юлія Тимошенко, її назвали Тигрюлею. На початку липня минулого року їй привезли нареченого з Франції Патріса.

korrespondent.net