Закарпаття: За лічені хвилини інспектори виявили приховані від митного контролю «зайвих» 10000 євро

Повертаючись з Іспанії до України через митний пост «Тиса», один із пасажирів, який їхав на мікроавтобусі марки «Мерседес-Бенц»«, під час проходження митного контролю власноручно вказав у декларації, що переміщує незначну суму валюти та особисті речі.

Проте митники вирішили перевірити багажний відсік транспортного засобу, а саме ручну поклажу українця. За лічені хвилини інспектори виявили приховані від митного контролю «зайвих» 10000 євро.

Інспекторів вразила «винахідливість» чоловіка, який примудрився заховати євро в резинову рукавичку та помістити їх в пластмасову банку з порошком какао.

Тож, за ненадання митникам правдивих даних щодо кількості переміщуваної валюти та приховавши від митного контролю значну суму валюти, на підставі ч.1 статті 352 Митного кодексу України складено протокол про порушення митного законодавства. Виявлені 10 тисяч євро, що за курсом НБУ становить понад 105 тисяч гривень, та мікроавтобус, який використовувався для переміщення прихованої валюти, вартістю 125 тисяч гривень, вилучено до рішення суду.

zik.ua