В Хусті демонтували парк, а новий не можуть облаштувати вже 5 років

У Хусті на Закарпатті п’ятий рік не працює міський парк відпочинку. На початку дев’яностих він був одним із найкращих в області з дитячими атракціонами, кафе й танцмайданчиком. Чотири роки тому міська влада вирішила демонтувати все це і облаштувати новий парк. Але наново прокладені доріжки парку нині заростають бур’яном.

Ці зарості у центрі Хуста колись були парком відпочинку. Нині тут лише бур’ян. Відразу за парканом мерія і житлові будинки. Богдана, яка тут мешкає, скаржиться: ніде погуляти з донечкою. Дитячого майданчика у дворі немає, а парк занедбаний.

Богдана Буковецька, мешканка Хуста:

– Там якісь атракціони зробити, якісь качелі для діток, відпочивати шоби можна було, не по пильних вулицях міста ходити, це прогулка для дітей?

Пенсіонери, які гуляють навколо парку з онуками, з ностальгією згадують, яким він був у роки їхньої молодості.

На реконструкцію парк закрили чотири роки тому. У 2009-му на його відновлення виділили мільйон вісімсот тисяч гривень. І навіть провели частину робіт.

Іван Федько, заступник міського голови Хуста:

– Влаштовано світильники, опори освітлювальні, встановлено частину пішохідних доріжок – порядка 200 квадратних метрів. Зараз вони не обслуговуються, і, відповідно, із-за того, що призупинено подальшу реконструкцію.

Реконструкцію призупинили у дві тисячі десятому через обвал дамби, на якій стоїть частина парку.

У мерії кажуть: спочатку потрібно відновити берегоукріплення, і лише потім реконструювати парк. Скільки це коштуватиме – чиновники підраховують, і не беруться прогнозувати, коли ж роботи поновляться.

 Марина Коваль, Юрій Ковальов, Інтер