Литвин хоче розігнати Раду

Володимир Литвин заявив, що бійка 24 травня у сесійній залі показала, що “парламентаризм в країні остаточно зруйнований”, тому він є прихильником позачергових виборів.

“Я запропонував прийняти політичне рішення – визнати це (що парламентаризм в Україні остаточно зруйнований) і прийняти рішення про саморозпуск і проведення позачергових виборів”, – сказав він, додавши що дана пропозиція не була підтримана на засіданні погоджувальної ради 25 травня.

Литвин також повідомив, що на засіданні погоджувальної ради запропонував розглянути кілька варіантів подальших дій: завершити розгляд “мовного” питання, прийняти рішення про перенесення цього питання до завершення політичних консультацій, а після консультацій прийняти законопроект у першому читанні, доручивши профільному комітету внести всі поправки до другого читання.

Голова ВР також зазначив, що пропонував направити на повторне перше читання всі законопроекти, що стосуються “мовного” питання, крім тих, які були відкликані. Серед варіантів, запропонованих спікером, був також варіант повернути законопроекти на доопрацювання.

Як відомо, 24 травня Литвин закрив засідання парламенту під час розгляду законопроекту про мови через сутички між депутатами в сесійній залі.

tsn.ua