Президентка Словаччини дозволила воювати в ЗСУ 9 громадянам, відмов – утричі більше

Президентка Словаччини задовольнила дев’ять прохань громадян про дозвіл вступити на службу у Збройні сили України, тоді як відхилених прохань утричі більше.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на TASR, про це повідомив керівник відділу комунікацій Офісу президентки Йозеф Матей.

Матей повідомив, що з першого дня повномасштабної війни до 2 серпня 2023 року президентка Словаччини Зузана Чапутова оголосила 35 рішень з таких питань.

“З них 9 були про дозвіл, і 26 – про ненадання дозволу на військову службу у лавах Збройних сил України”, – повідомив посадовець.

Процедура дозволу у Словаччині передбачає розгляд заявки та коментар до неї у міністерствах оборони, внутрішніх справ та МЗС, після чого дозвіл надає або не надає президент.

Cеред чеських громадян згоду президента на службу в ЗСУ отримали 146 осіб, з них 132 отримали його ще від попередника Петера Павела – Мілоша Земана.

ЗакарпатПост