На Закарпатті СБУ викрила прихильника «відновлення срср» на пропаганді комуністичного тоталітарного режиму

За даними слідства, до злочину причетний мешканець Ужгорода, керівник однієї з громадських організацій, активний прихильник «русского міра». На власних сторінках у соцмережах він пропагував комуністичний режим та поширював заборонену в Україні радянську символіку.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Також чоловік публікував зображення із символами повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації її територій. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судова мистецтвознавча експертиза.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта, правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності. Знайдено велику кількість пропагандистської літератури російських авторів, брошури сепаратистського характеру, російські газети.

Наразі правоохоронці вивчають всі вилучені матеріали для вжиття подальших процесуальних дій, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Пропагандисту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи із притягнення до відповідальності інших, можливо причетних до пропаганди комунізму, осіб.

Заходи з викриття та документування злочину здійснювали співробітники СБ України в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост