Прокуратура Виноградівського району порушила кримінальну справу працівників Великопаладської сільської ради

Вони дозволили підприємцю незаконно вирубувати дерева на лінії Державного кордону.

28 травня прокурор Виноградівського району Валерій Черничко порушив кримінальну справу стосовно службових осіб Великопаладської сільської ради за фактом перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а також щодо складання і видачі завідомо неправдивих документів (ч.3 ст.365, ч.2 ст. 366 КК України).

Як повідомив прокурор Виноградівського району, у жовтні 2011 року, службові особи Великопаладської сільської ради, знаючи, що землі в с. Велика Паладь, від 8 до 9 знаків лінії Державного кордону України, розташовані за межами населеного пункту с.В.Паладь та перебувають у розпорядженні Виноградівської районної державної адміністрації, діючи умисно, в інтересах третіх осіб та перевищуючи свої службові повноваження, все ж видали підписаний та скріплений гербовою печаткою лісорубний квиток, приватному підприємцю.

Маючи на руках цей документ, підприємець незаконно провів лісорубні роботи на вказаній ділянці лінії Державного кордону України, що за межами с. Велика Паладь, Виноградівського району.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області, провівши перевірку, 28 травня 2012 року встановила, що цією незаконною рубкою дерев по лінії Державного кордону України, завдано матеріальну шкоду державі в сумі майже 336 тис. грн, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

zakarpatpost.net