Нові проректори УжНУ призначені незаконно?

Усі проректори, яких призначив виконуючий обов’язки ректора Ужгородського національного університету Віталій Ніколайчук, призначені незаконно, тому що їх кандидатури не була погоджені Вченою радою університету, як цього вимагає Статут вишу.

Про це Закарпаття онлайн повідомив колишній проректор УжНУ Олександр Сливка. Він також сказав, що подібне порушення Статуту відбулося і на історичному факультеті УжНУ, де виконуючий обов’язки декана Володимир Фенич призначив своїм заступником Ярослава Алешкевича, не погодивши його кандидатуру на Вченій раді факультету.

Як повідомляють неофіційні джерела Закарпаття онлайн, на Вченій раді історичного факультету у відповідь на зауваження колег з приводу порушення порядку призначення заступника декана Фенич заявив: «Якщо Ніколайчук може не погоджувати кандидатуру проректорів, то і я можу не погоджувати з вами призначення моїм заступником Алешкевича».

Сам в.о. ректора Віталій Ніколайчук уже третій тиждень не погоджується на інтерв’ю з кореспондентом Закарпаття онлайн. Точніше погоджується, але просить узгодити час і місце з проректором Романом Офіцинським. Тоді як останній затягує зустріч на невизначений термін.

zakarpattya.net.ua