До Закарпаття повертається кримінальний розгул і «беспредєл» 90-х?

Двоє невідомих зухвало підпалили машину у приватному дворі будинку знаного в Ужгороді ресторатора, голови регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців у Закарпатській області, члена ужгородського виконавчого комітету міської ради Маргарити Мощак.

Як зафіксували камери відеонагляду, двоє чоловіків перестрибнули через паркан у двір, вибили вікно у джипі Тойота, хлюпнули в салон пальне з п’ятилітрової пляшки і кинули запал. Машина згоріла практично миттєво і відновленню не підлягає. Вогонь знищив і терасу будинку. Якби родина миттєво не зреагувала, а пожежники не приїхали дуже швидко, наслідки могли б бути ще більш страшні.

За ніч перед тим, з четверга на п’ятницю, спроба підпалити машину Маргарити Миколаївни вже була – один чоловік перестрибнув у двір і поставив дві пляшки з пальним на дах авто, підніс запал. На щастя, господарі почули шум і вибігли у двір, коли злочинець тільки заскочив у двір і перешкодили йому довести задумане до кінця. А в ніч на 22 травня невідомий намагався підпалити дах тераси ресторану біля Ужгородського замку, господинею якого є Маргарита Мощак. Зловмисника досі не знайшли.

P.S. Ще раз повторюємо запитання, яке у ці дні звучить і від багатьох закарпатців, і в ЗМІ, і звучало на сесії обласної ради, яка скерувала відповідне звернення керівникам правоохоронних органів краю: невже до нас повертається кримінальний розгул і «беспредєл» 90-х? Побиття секретаря Ужгородської міської ради Віктора Щадея, депутата обласної ради Чабо Пейтера, замінування суду, уникнення відповідальності убивцями з В. Березного, злочинні напади, підпали – невже цьому не покладуть край?

uzhgorod.in