Правоохоронці обірвали фарт ужгородського злодія

Злодії, як відомо, народ фартовий, проте рано чи пізно будь-яке везіння закінчується. Персонажу цієї кримінальної історії – 27-річному ужгородцю Віталію, десь з півроку вдавалося безкарно красти, і не лише в рідному місті.

Проте злодійський фарт врешті-решт закінчився, і тепер молодик сидить на нарах у слідчому ізоляторі, а слідчий документує всі його нечестиві діяння.

Із законом Віталій конфліктував і раніше, має судимості за крадіжки та наркотики. Ніде не працював, а гроші на прожиття та горілку заробляв злодійським шляхом. Спеціалізувався здебільшого на крадіжках із гаражів і підвалів громадян, причому крав і вночі, і вдень. Господар міг спати вдома, коли його гараж чи підвал «потрошили»…

Залізши в приміщення через вікно або через вибиті двері, злодій забирав в першу чергу кольоровий метал та дорогі електроінструменти (флекси, болгарки, дрельки і т.д.). Міг взяти й велосипед, аби везти крадене. Залізяччя збував на пунктах прийому металобрухту, а інструменти продавав серед знайомих або перекупникам.

Така злодійська діяльність тривала місяців шість-сім, доки пальчики ужгородського крадія не засвітилися на новобудові в мікрорайоні Червениця. Перевіривши знайдені відбитки пальців по картотеці, міліціонери вийшли на раніше судимого ужгородця Віталія Н. Однак затримати його відразу не вдалося, бо той переховувався, ночував у різних місцях, тинявся областю. А попався він на крадіжці аж у Берегові. Тамтешні розшуковики зв’язалися з ужгородськими колегами, і ті приїхали за затриманим ужгородцем, якого вже розшукували за скоєння крадіжок.

Коли міліціонери допитали затриманого, то той став розповідати в деталях, де і що крав. Що цікаво, самі потерпілі не поспішали звертатися із заявами в міліцію, так що міліціонери самі виходили на них. За інформацією ст. інспектора по зв’язках із громадськістю та ЗМІ Ужгородського МУ УМВС капітана міліції Людмили Феєр, стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення), а самого його поміщено в СІЗО. Наразі йдеться про 9 епізодів злочинної діяльності, хоча міліціонери не виключають, що крадіжок, скоєних фігурантом справи, було набагато більше, причому в різних регіонах області. Слідство триває.

Володимир ПАВЛЮХ

zak-umvs.gov.ua