Микола Томенко: «Я не буду сидіти в президії Парламенту й ганьбитися»

У вівторок, 24 липня, на прес-конференції в Ужгороді заступник голови Верховної Ради Микола Томенко прокоментував свою заяву на звільнення з цієї посади, яку написав після голосування у ВР за мовний закон. 

– Я написав заяву про відставку, бо вважаю, що Парламенту шостого скликання як представницького органу у нас вже не існує. Я не буду сидіти в президії Парламенту й ганьбитися, – заявив М. Томенко. – В президії мене не буде, хіба що парламентська більшість покається перед українським народом».

Наразі заява не розглянута й, за словами М. Томенка, 150 підписів для позачергової сесії в більшості також нема. Позачергову сесію не скликають, бо не вирішена доля В. Литвина та й, власне, мовний закон підвис.

М. Томенко вважає, що прозорі та демократичні вибори провести буде вкрай важко, але головне завдання об’єднаної опозиції – перше місце за пропорційною системою і провести стількох мажоритарників, щоб сформувати більшість у 226 голосів. На думку віце-спікера, опозиції треба мінімізувати вплив грошей на виборця.

Зі свого боку заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло повідомив, що область отримала з Держбюджету транш у понад 6 млн. грн.

Ці гроші, за словами А. Сербайла, використають для створення понад 200 посад соціальних працівників, яких в свою чергу через адмінресурс використовуватимуть як агітаторів за провладну партію, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі Закарпатської об’єднаної опозиції «ВО «Батьківщина».