На Закарпатті за продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну 9 підприємців позбулися ліцензій

Наразі точиться чимало розмов на тему спивання нації та зниження вікового рівня залежних від алкоголю. Але ж усім відомий корінь проблеми – вільний продаж алкоголю та тютюну.

Саме тому завданням правоохоронних та контролюючих органів є суворий контроль за дотриманням суб’єктами господарювання правил торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пивом.

Закон України від 19.12.1995 року №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» забороняє продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Однак податківці продовжують виявляти порушення цієї заборони. Так, за 6 місяців 2012 року зафіксовано 10 фактів продажу підприємцями алкогольних напоїв або тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. У результаті прийнято 10 рішень про застосування фінансових санкцій та анульовано 9 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фахівці податкової служби і надалі викриватимуть несумлінних підприємців, які намагаються заробити гроші на здоров’ї підлітків. Незнання закону у такому випадку не є виправданням, оскільки кожен суб’єкт господарювання знайомий з правилами торгівлі цими товарами.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень, повідомили “НЕДІЛІ” у ДПС у Закарпатській області.

nedilya.net