До студентів ЗаКДУ завітав в гості губернатор Закарпаття

У понеділок, 3 вересня, відбулося урочисте розширене засідання Вченої ради Закарпатського державного університету з нагоди святкування Дня знань та посвячення першокурсників у студенти.

Привітати студентів з початком навчального року прийшли голова облдержадміністрації Олександр Ледида, перший заступник голови облради Володимир Закурений та міський голова Ужгорода Віктор Погорелов.

За словами ректора навчального закладу Федора Ващука, цьогоріч право стати студентами вишу виборювали майже 6 000 тисяч вступників. Понад півтисячі заяв на вступ отримано від абітурієнтів з Київської, Тернопільської, Вінницької, Дніпропетровської, Рівненської та Волинської областей. Студентами першого курсу стали 900 абітурієнтів. Майже 40 % – випускники сільських шкіл.

– У Закарпатському державному університеті створені якнайкращі умови для навчання молодих спеціалістів. За матеріально-технічною базою, цей виш можна ставити у приклад іншим вузам. Тож бажаю першокурсникам використати можливості для розвитку, які дає вуз, на всі 100 %, – зазначив під час вітального слова Олександр Ледида.

Під час урочистостей відповідно до розпорядження голови обласної адміністрації нагороджено нагрудним знаком «За розвиток регіону» директора навчально-наукового інституту інформаційних технологій ЗакДУ Оксану Ващук.

Також почесні грамоти облдержадміністрації отримали Олександр Богів, Олена Мельник, Іван Черленяк та Андрій Андрушко, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.