На Закарпатті позмагаються навчальні проекти, створені за програмою Intel

Інформаційно-комунікаційні технології активно впроваджуються в навчальний процес. Все більша кількість педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів володіє сучасними технологіями та використовує їх під час навчально-виховного процесу.Значну роль у цьому відіграє освітнья програма Intel® „Навчання для майбутнього”, тренінги за якою із 2007 року пройшли 339 викладачів, майстрів виробничого навчання, практичних психологів, інших педагогічних працівників ПТНЗ області.

Для слухачів, які успішно завершили курси, із 2010 р. проводиться щорічний обласний огляд-конкурс на кращий навчальний проект, створений за освітньою програмою Intel® „Навчання для майбутнього”. За 2 роки для участі у конкурсі були представлені 122 роботи. У вересні-жовтні 2012 року конкурс проводиться втретє.

Цьогоріч учасники можуть представити роботи у 4-ьох номінаціях – „Загальноосвітня підготовка”, „Загальнопрофесійна та професійно-теоретична підготовка”, „Виробниче навчання”, „Позанавчальна робота”. Журі конкурсу оцінюватиме як якість оформлення проектів, так і змістовність та актуальність тематики.

Кращі матеріали, представлені на Конкурс, доповнять каталог навчальних проектів, створених за програмою Intel® „Навчання для майбутнього” навчально-методичного центру професійно-технічної освіти для подальшого використання у навчально-виробничій діяльності професійно-технічних навчальних закладів. За результатами попередніх конкурсів до каталогу включені 14 проектів.

 Джерело:  Мец І.М., методист інформаційно-аналітичного відділу