Канабіс та патрони намагалися перевезти через україно-словацький кордон

Чопські митники спільно з прикордонниками попередили спробу незаконного переміщення через митний кордон України марихуани та 42 набоїв до вогнепальної зброї.

Сьогодні вночі (14.09.12) у міжнародному пункті пропуску «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, чопські митники спільно з прикордонниками попередили спробу вивезення з території України  наркотичної речовини – канабісу та 42 набоїв до вогнепальної зброї.

Троє українців, мандруючи до країн Євросоюзу на легковику марки «Chevrolet», під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор» – спрощену форму контролю.

Проте, митники з прикордонниками звернули увагу на не адекватну поведінку водія і вирішили перевірити більш детально громадян та транспортний засіб. Відтак, у багажному відсіку, в якому знаходилися дорожні сумки подорожуючих, виявлено пакет з речовиною рослинного походження зелено-коричневого кольору із характерним специфічним запахом, вагою 11,44 грам.

Проведений спецреактивом «Сігма» експрес-аналіз вказав, що дана речовина відноситься до наркотичного засобу «канабіс» (марихуана), внесений у список  №1 «Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено», таблиці І «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» затверджений Постанову КМ України від 06.05.2000р. № 770.

В подальшому громадянин України, побачивши, що «пахне смаженим», почав пропонувати хабара працівникам митного поста. Та коли і це в нього «не пройшло», повідомив, що погано себе почуває і попросив дозволу піти в туалетну кімнату, яку перед цим оглянули посадові особи митниці на предмет наявності сторонніх предметів. Яке ж було здивування інспекторів, коли після відвідин туалету нашим співвітчизником, вони виявили 42 набої до вогнепальної зброї калібру 9 мм і 7,62 мм. Кмітливий громадянин заховав їх у технічну нішу.

Наразі тривають процесуальні дії за фактом правопорушення на кордоні.

Джерело:  Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці