Цьогоріч закарпатці витратили на купівлю авто 350 мільйонів гривень

За вісім місяців поточного року жителі Закарпатської області витратили на нові машини більше 350 мільйонів гривень. Про це свідчить статистика ринку продажів нових авто в Україні, повідомляє прес-служба автопорталу RST.ua

З січня цього року по серпень включно закарпатці придбали 2038 нових автівок. За кількістю проданих в автосалонах машин Закарпатська область займає 18 місце серед 25 регіонів та міст України, обійшовши Тернопіль, Рівне та Івано-Франківськ.

Найпопулярнішими машинами серед жителів Закарпаття за підсумками 8 місяців є Skoda Octavia, Hyundai Accent Sedan, ВАЗ 2115, Volkswagen Polo Sedan та Renault Logan. Цих машин було продано найбільшу кількість в регіоні.

Ті ж самі марки авто займають перші позиції і в рейтингу якості роботи автодилерів в порівнянні з іншими областями країни. Але популярність набирають ВАЗ 2114, VW Passat, KIA Sportage, Nissan Juke та Hyundai Elantra.

Треба відзначити, що половина від загалу нових машин куплених в автосалонах Закарпаття з січня по серпень цього року коштують не більше 17 тисяч доларів. 41% – це автівки вартістю від 17 до 35 тисяч доларів. 9% – машини преміум та люкс класу, які дорожчі за 35 тисяч доларів.

Загалом за 8 місяців цього року українці витратили на нові авто майже 30 мільярдів гривень. Найбільше покупок автомобілісти зробили в Києві. За 38,5 тисяч нових машин мешканці столиці заплатили більше мільярда гривень.