У Солотвині виборча дільниця знаходиться у занедбаному приміщенні без світла і води

У Солотвині під виборчу дільницю запропонували занедбане приміщення солерудника, в якому немає ні світла, ні води, ні вбиралень.
Теплопостачання тут теж відсутнє, а сама будівля розвалюється чи не на очах. Голова дільничної комісії просить замінити приміщення, та його прохання губляться у кабінетах влади.

На території стадіону Солотвинського солерудника знаходиться занедбана будівля спортзалу. Це приміщення селищна влада і вирішила надати під виборчу дільницю. Байдуже, що тут вже кілька місяців немає електропостачання. Нема тут ні води, ні тепла. Вбиральні розбиті, а підлога у кімнатах прогнила та місцями провалюється. У таких умовах запропоновано засідати дільничній виборчій комісії № 210 489. У минулу п’ятницю, на скаргу голови дільничної виборчої комісії, оглянула спортзал комісія у складі голови селища, голови та заступника ОВК та керівника апарату Тячівської РДА. Також оглянули альтернативне місце для проведення виборів та засідань дільничної виборчої комісії на базі місцевого оздоровчого комплексу «Спеліоцентр». Адже згідно з третім додатком до постанови центральної виборчої комісії № 18, передбачено: для забезпечення виконання дільничними виборчими комісіями з виборів народних депутатів України за рахунок коштів Державного бюджету України можуть закуповуватися такі послуги, як оренда та утримання приміщень. Тобто, нічого вигадувати не потрібно, а просто змінити місце розташування дільничної виборчої комісії.

Щоб змінити місце розташування комісії, потрібне подання до окружної комісії та райдержадміністрації. Та в свою чергу передає звернення в облдержадміністрацію. Наразі бюрократична система вже дається взнаки. Юрій Ухаль, селищний голова Солотвина вже написав відповідне подання до РДА.

З приміщеннями під ДВК мали визначитись місцеві громади більше півроку тому, проконтролювати їх стан мала Тячівська РДА. Чому ні в кого не виникло питання, як засідатиме дільнична виборча комісія у непристосованому приміщенні, зараз розбиратися пізно. Зрозуміло одне, винні і місцеві солотвинські чиновники, які запропонували це приміщення, і ті, хто контролював це питання з райдержадміністрації. А на те, що зараз навмисне або випадково Тячівська РДА затягує вирішення питання заміни приміщення під ДВК у Солотвині, Богдан Рубіш, голова дільничної комісії каже: він не член провладної партії, а опозиціонери, мовляв, і в таких умовах можуть працювати.

“М-студіо”