Гучні 35 Танцювальної корпорації друзів відзначили в Ужгороді

Їм уже 35 і через цей колектив пройшло уже кілька поколінь закарпатців. У далекому 1976 році, було створено, тоді ще, народний колектив. На той час танці не були настільки поширеними, однак цей вид мистецтва завжди поважали і відносилися до нього з особливими почуттями. 
Місяці підготовки, кількадесят номерів, на сцені майже всі учасники корпорації, а їх зараз у колективі більше 250. Тим часом у залі ніде впасти яблуку. Зібралися друзі, батьки, шанувальники і колеги. Однак найбільше присутні чекали на появу засновників колективу – Петра та Єви Куштан, які спеціально приїхали з Угорщини.

«Дуже приємно що про нас не забули і нас пам’ятають. Я бачу і я втішений тим, що підростає наступне покоління, достойне покоління, яке вміє бачити прекрасне, і вміє творити мистецтво. Дякую вам всім, це один з найкращих моментів нашого життя» – промовив зі сцени Петро Куштан чим зірвав шквал оплесків у залі.

Естафету від подружжя Куштанів перебрали Євген та Вікторія Брежинські, саме вони 18 років тому стали опікуватися колективом. Наразі Танцювальною корпорацією займається Євген Брежинський. Як уже згадувалося в колективі більше 250 дітей віком від 5 років. За плечима сотні конкурсів та фестивалів, а у скарбничці – десятки перемог.

Привітати ювілярів зібралися й друзі «по цеху» – колектив «Вікторія», що подарував кілька танцювальних номерів, «Джерельця карпат» – теж не оминув увагою свято. А ще нагороди та привітання від спілки хореографів.

Під час концерту «друзі» представили один танцювальний номер із хореографічної вистави, прем’єра якої відбудеться вже у найближчу суботу.

І на завершення… яке дитяче свято без солодощів. Під оплески залу, який вітав іменинників стоячи, на сцену винесли великий торт, який став доречним доповненням і завершенням танцювального ювілею!

zakarpatpost.net