У Закарпатській прокуратурі відбувся семінар щодо роботи з Єдиним реєстром досудових розслідувань

У прокуратурі Закарпатської області відбувся навчально-методичний семінар на тему «Основні аспекти організації у прокуратурах усіх рівні роботи з питань статистики, ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та нагляду за обліком кримінальних правопорушень».
У роботі семінару взяли участь міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, керівники структурних підрозділів обласного апарату прокуратури області.

Відкриваючи семінар, прокурор області Анатолій Петруня наголосив, що у зв’язку із вступом у дію нового Кримінального процесуального кодексу України усі правоохоронні органи повинні бути готові до впровадження та належного функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Генеральною прокуратурою України, яка визначена держателем Єдиного реєстру, здійснено комплекс заходів щодо його впровадження. Розроблено та затверджено за погодженням з Міністерством внутрішніх справ, Службою безпеки та Державною податковою службою України Положення про порядок ведення Реєстру.

Саме з внесення відомостей до цього реєстру розпочинатиметься розслідування кримінальних правопорушень. Окрім цього, Єдиний реєстр досудових розслідувань упроваджений для збирання та формування відомостей про кримінальні правопорушення, наслідки їх розслідування та осіб, які їх вчинили. Тому прокурорам необхідно залишити позаду професійний консерватизм та сумніви й стати провідниками сучасних підходів до організації роботи.

Учасники семінару ознайомилися із основними аспектами організації у прокуратурах роботи з питань статистики та ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, детально зупинилися на проблемах нагляду за обліком кримінальних правопорушень, питаннях організації виконання Положення про порядок ведення Єдиного реєстру та порядку внесення інформації до нього.

Жваве обговорення викликали проблемні питання, що стосуються упровадження та функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Завершуючи семінар, прокурор області зауважив, що з уведенням у дію Єдиного Реєстру досудових розслідувань буде забезпечено об’єктивність та неупередженість у висвітленні результатів протидії злочинності, повідомили https://zakarpatpost.net у прес-службі прокуратури Закарпатської області.