На Тячівщині найбільше боргують до Пенсійного фонду – «Продтовари» Тересва, Солотвинський солерудник, Дубівський вертолітний

Під керівництвом в.о голови Тячівської РДА Михайла Цірика відбулася нарада стосовно стану погашення заборгованості із виплат заробітної плати, податкового боргу та до Пенсійного фонду.

Були присутні – заступник голови Федір Стан, начальник управління економіки Богдан Макусій, керівники відповідних служб, підприємств району.

На даний час традиційно найбільше боргують до Пенсійного фонду проблемні підприємства – «Продтовари» Тересва, Солотвинський солерудник, Дубівський ЗЗВО. Тут виправити ситуацію не вдається роками, хоч підключені відповідні органи – від виконавчої служби до суду. Також, щоб не допустити подальше нарощування боргів, проводяться відповідні заходи з боку влади.

Для прикладу, у жовтні з ДК «Укроборонпром» надійшли цільові кошти у сумі 360, 00 тис.грн. для виплати заборгованості із заробітної плати, що дало можливість її повністю погасити. А у відділі державної виконавчої служби Тячівського району зареєстровані судові рішення на суму 605, 00 тис. грн., про що повідомила начальник М.Олашин. Спискова чисельність працюючих на ЗЗВО – 57 штатних працівників, а кількість в еквіваленті повної зайнятості становить 32 осіб.

Крім вищеназваних підприємств заборгованість із заробітної плати має і філія «Тячівдержспецлісгосп». Як пояснив її директор В.Малько, зменшився попит на деревину, а у вересні місяці міським відділом ДВС Ужгородського районного управління юстиції ще й заблоковано рахунки підприємства. На сьогодні керівництвом філії розроблено графік погашення заборгованості із заробітної плати до кінця року. «Тячівдержспецлісгосп» займається охороною лісів і наданням послуг у лісовому господарстві, налічує 81 штатного працівника.

– Головне завдання – вивчити ризики і не допускати нарощення боргів та зробити все необхідне, щоб до кінця року жодне підприємство не мало боргів із заробітної плати. Ми повинні тримати ситуацію з погашення заборгованості на постійному контролі, – наголосив під час наради Михайло Цірик.

Щодо існуючого податкового боргу та до Пенсійного фонду, то за словами Михайла Михайловича потрібно вживати конкретні і рішучі заходи. Адже парадоксальним є навіть той факт, що на території району серед злісних неплатників числиться одна АЗС. Рекомендовано провести роз’яснювальну роботу серед приватних підприємців району щодо вчасного проплати всіх платежів.

Любов Немеш, начальник відділу внутрішньої політики апарату державної адміністрації

http://www.tyachiv-rda.gov.ua