Найзбитковіші закарпатські електропоїзди хочуть скасувати

«Укрзалізниця» звернулись до головних облдержадміністрацій з пропозиціями підвищити тарифи на перевезення. «Поки рішення не прийнято, ми не можемо сказати, з якого числа будуть підвищені тарифи», – повідомила керівник прес-центру Львівської залізниці Лілія Криницька.

Причиною можливого збільшення тарифів є надзбитковість перевезень. «Середній тариф, який дійсний зараз, справді нижчий у 6-8 разів від реальної вартості перевезення», – запевняє Лілія Криницька.

Також керівник прес-центру ЛЗ зазначила, що подорожчання, якщо і будуть, то вартість квитків на електропоїзд зросте на 15-20%. «Наше завдання – вирівняти тарифи у межах всієї України. Тобто щоб вартість проїзду кожних 10-ти кілометрах у всіх областях була однаковою: як у Закарпатті, так і в Луганську», – запевнила Лілія Криницька і додала, що найдешевшими тарифами є тарифи на Закарпатті: «Через те, що вони хочуть їздити якомога дешевше, вони самі собі шкодять, бо через низькі тарифи ми змушені будемо скасовувати найзбитковіші електропоїзди. Іншого виходу немає. Хоча ми й не планували скорочувати кількість електропоїздів».

Коли рішення буде прийняте, тарифи узгодять з обласними адміністраціями – запевнила  Лілія Криницька і підкреслила: «Це не односторонній зв’язок: якщо тарифи і підвищаться, то обов’язково зі згоди обласної адміністрації».

pohlyad.com