Працівнику залізниці, з вини якого зіткнулися вагони на станції Ужгород дали 1 рік

16 квітня складач поїздів К. ст.Ужгород, керуючи маневровими роботами та перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, допустив зіткнення 20 вагонів поїзда сполученням «Ужгород-Київ» з 7 пасажирськими вагонами, які в цей час знаходилися на відстої. 

В результаті зіткнення п’яти провідникам спричинені тілесні ушкодження, а державним територіально-галузевим об’єднанням «Південно-західна залізниця» та «Львівська залізниця» завдано матеріальні збитки.

Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері забезпечено належну правову кваліфікацію дій громадянина К. та підтримання державного обвинувачення у цій справі.

Відтак, 23 листопада 2012 року Ужгородський міськрайонний суд визнав винним гр. К. за ст. 276 ч.1 КК України (порушення працівником залізничного транспорту правил безпеки руху та експлуатації залізничного транспорту, що створило небезпеку для життя людей та настання інших тяжких наслідків) і призначив міру покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

За інформацією Закарпатського прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Ігоря Сєхіна, винуватця аварії гр. К звільнено від відбування призначеного покарання на підставі ст. 75 КК України, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить новий злочин.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

https://zakarpatpost.net