ДАІ: Водії та пішоходи мають у темряві світитися

Державтоінспекція підготувала проект змін до правил дорожнього руху.

У проекті дорожніх новацій від державтоінспекції пропонується зобов’язати ходити вулицями зі світловідбивачами, повідомляє ТСН. У якості світловідбивача пропонується або просто наклеїти на одяг чи скажімо сумку невеличкі наліпки, іще підійдуть браслети чи просто готові нашивки на одязі – словом, усе що відбиває світло. Щоби водій помічав пішохода вже метрів за сто.

Кермувальникам у ДАІ пропонують світловідбивні жилети. Одягти його буде потрібно під час аварійної зупинки вночі. Кермувальники та пішоходи проти, натомість інспектори кажуть – статистика кричить про необхідність введення новацій, особливо актуально для дітей. “Є такі місцевості, де діти рухаються біля самої проїжджої частини.

А ми знаємо що не в усіх населених пунктах є гарне освітлення”, – кажуть у ДАІ. Також у проекті, який є на сайті державтоінспекції пропонується зобов’язати водіїв їздити в денний час з ближнім світлом. Остаточного рішення щодо запалення ще У ДАІ ще не ухвалили, чекають зауважень та пропозицій від водіїв та пішоходів.

tsn.ua