В УжНУ запевнили, що новий рік почнуть без боргів

Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук під час засідання ректорату університету прокоментував завершення фінансового року установою.

Завдяки ряду заходів, вжитих ректоратом та підтриманих колективом, фінансовий рік УжНУ закінчує без заборгованостей по стипендіях (раніше студенти 3-4 факультетів завжди не отримували стипендію в останній місяць року). Це стосується і заробітної плати усіх працівників університету – у повному обсязі і вчасно виплачена зарплата у цьому місяці і викладачам, і працівникам господарської частини та іншим.

Натомість є проблеми з комунальними видатками. За словами Федора Ващука, якби університет не мав майже півторамільйонний борг з минулої зими (за опалювальний сезон 2011-2012рр.), то не тільки закінчив би рік без боргів, але й мав б декілька сотень тисяч гривень на розвиток. «Ми повинні з поточними платежами розраховуватися, щоб не зупинилася робота університету, особливо щодо електроенергії та газу. Разом з тим, завдяки господарським рішенням ми досягли до 25 % економії витрат на енергоносії, порівняно з аналогічним періодом минулого року – у грошовому еквіваленті», – каже Ф.Г.Ващук. Щодо боргу, то університетом підписана угода про реструктуризацію боргу.

Наразі проблемою залишається низька ефективність системи життєзабезпечення університету – вкрай неефективна і невигідна. Наприклад, одна газова котельня для обігріву гуртожитку використовує стільки ж електроенергії, як увесь корпус «на бамі» — через старого типу неекономні насоси, відсутність технологій енергозбереження.

 Джерело:  Сайт УжНУ