Юні закарпатці здобули робітничу професію

У кінці грудня завершилося навчання для ряду груп учнів ВПУ №3 м. Мукачево, ДНЗ „Мукачівський професійний ліцей”, Ужгородського професійного ліцею, Ужгородського ВКУ КНТЕУ, Хустського професійного ліцею сфери послуг.

Після успішного проходження виробничої практики понад 170 учнів (із професій офіціант, бармен; кухар, кондитер; оператор комп’ютерного набору, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; верстатник широкого профілю; покоївка, адміністратор, черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату) складали Державну кваліфікаційну атестацію.

Всі учні виконали пробні кваліфікаційні роботи, організовані в умовах виробництва, а з професій офіціант, бармен; швачка – у навчально-виробничих майстернях закладів.

Теоретична складова ДКА проводилась шляхом захисту учнями письмових екзаменаційних робіт, а з окремих професій – здачі комплексного іспиту.

За підсумками проведення ДКА понад 90% випускникам присвоєні робітничі кваліфікації, що відповідають навчальним планам та програмам підготовки.

Методисти НМЦ ПТО відвідали навчальні заклади з метою надання методичної допомоги щодо проведення атестації. ПТНЗ відповідально підійшли до організації завершального етапу навчання у випускних групах. В основному, атестації проведені у відповідності до Положення про порядок кваліфікаційної атестації та присвоєння кваліфікації особам, які здобувають професійно-технічну освіту.

Головне побажання всім випускникам – знайти гідне застосування здобутим знанням та навичкам в установах та на підприємствах.

 Джерело:  Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області