Держекологи змушують «Берегівське ЛГ» відшкодувати 100 тисяч

У січні поточного року держінспекторами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області за участю представників Закарпатської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Берегівське ЛГ».

У ході перевірки виявлено ряд порушень: незаконну вирубку, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, не вивезення з лісу в установлений термін деревини, не своєчасне очищення лісосік від парубкових залишків, порушення термінів проведення санітарних рубок .

За результатами перевірки директору ДП «Берегівське ЛГ» видано припис щодо усунення виявлених порушень, до адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб на суму 1802 грн., які на даний час сплачені в повному обсязі. Держекоінспекцією проведено розрахунок завданих лісовим ресурсам збитків та буде виставлено претензію на загальну суму 99922 грн. для добровільного відшкодування.

Матеріали перевірки направлено в Закарпатську міжрайонну прокуратуру з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, повідомила Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.