Москаль розповів про хабарі, корупцію і “общаки” серед даішників

У силових органах створена система, в якій збирають хабарі й діляться ними з самого низу до верху.

Про це заявив народний депутат з фракції “Батьківщина” Геннадій Москаль в інтерв’ю http://zn.ua . Він відзначив, що між хабарництвом і корупцією величезна різниця, яку ніхто вперто “не хоче” помічати.

“Візьмемо для прикладу представника найкорумпованішої системи – даішника. Якщо він взяв у водія неофіційні 100 гривень і витратив на іграшку для дитини, то це проста хабар. А якщо зі 100 гривень 10 залишив собі, а 90 віддав далі по ланцюжку – начальникові ДАІ і так далі, аж до міністерства, – це корупція”, – підкреслив Москаль.

“Так ось, такі “общаки”, які збирають з самого низу до верху, крім ДАІ, існують і в інших підрозділах МВС: служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, по боротьбі з торгівлею людьми, економічної та організованою злочинністю”, – розповів він.

“І нехай нікого не вводять в оману так звані гучні затримання правоохоронців на хабарі. Беруть тільки тих, хто подумав, що при нинішній системі можна взяти і не поділитися. Того, хто задіяний у ланцюжку і віддає гроші “вгору”, ніколи не візьмуть, оскільки він здасть всю схему” – підсумував Москаль.

http://tsn.ua