Минулоріч закарпатським родинам виплатили 1,3 мільярда

Зі слів директора департаменту соціального захисту населення Віктора Мацоли, які у п’ятницю прозвучали на розширеному засіданні колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, 2012 рік у сфері соцзахисту був досить результативним.

Зокрема, річне завдання Програми зайнятості населення області вдалося виконати на 131%. Зростання середньомісячної заробітної плати працівників, зайнятих в економіці, у грудні перевищило темпи росту зарплатні по Україні майже на 6 %. Вдалося також скоротити заборгованість із виплат зарплати майже 22 %.

Минулого року різними видами соціальної допомоги скористалися 122889 сімей, на що було використано 1 млрд. 335 млн. 6 тис. гривень (на 242 мільйони більше, ніж у 2011 році). Кількість малозабезпечених сімей, які скористалися фінансовою допомогою, зросла. Тож і сума виплат збільшилась на 46 млн. грн. Це стало можливим, каже В.Мацола, завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України. Також суттєво підвищився (у 10 разів) розмір допомоги по догляду за інвалідами I та II груп внаслідок психічного розладу здоров’я. У 2013 році, до речі, згадані витрати будуть збільшені на 165 мільйонів гривень.

З огляду на те, що до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації віднедавна передано функції щодо реалізації державної соціальної політики стосовно сім’ї, заступник голови ОДА Михайло Попович, який брав участь у роботі колегії, наголосив на важливості подальшої безперебійної роботи. Він попросив відповідальних осіб забезпечити переведення працівників з відділів сім’ї, молоді та спорту, які відповідали за реалізацію сімейної політики, до структурних підрозділів соцзахисту населення. Крім цього, слід передати на баланс управлінь банк даних багатодітних матерів, їхніх родин, інформацію стосовно жінок, представлених до присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Джерело: Газета “Новини Закарпаття”