Ватикан готується до прощання з Папою

У суботу, 23 лютого, Папа Римський Бенедикт XVI провів останню аудієнцію перед оголошенням про зречення престолу.

Понтифіка відвідав президент Італії Джорджо Наполітано. Бесіда відбувалася в бібліотеці Апостольського палацу. Служитель церкви та державний діяч обговорили питання відносин між Католицькою церквою та сучасною державою.

Детальнішої інформації не надається, оскільки розмова носила приватний характер.  Журналісти, проте, звернули увагу на два цікавих аспекти останньої аудієнції Папи. По-перше, рівно за тиждень до повідомлення про майбутнє зречення Бенедикт XVI був гостем президента Наполітано на урочистому концерті, присвяченому черговій річниці Латеранських угод між Італією і Ватиканом.

А по-друге, обидва лідери, котрим уже далеко за 80 років, невдовзі залишають свої посади. Відзначається також, що Папу та італійського президента давно зв’язують дружні відносини.

У неділю ж опівдні за місцевим часом Бенедикт XVI востаннє звернеться до віруючих з вікна свого робочого кабінету, що виходить на площу Святого Петра. Понтифік виголосить молитву та проповідь “Ангелус”. У Ватикані очікується величезне скупчення прочан і туристів.

http://tsn.ua