Міліція зайнялася жителями Перечинщини, що перекрили дорогу шлагбаумом

Мешканці одного з сіл на Перечинщині самовільно встановили шлагбаум на перехресті доріг, чим перекрили проїзд вантажним автомобілям до лісозаготівельної дільниці лісництва. Про це міліцію повідомив працівник даної установи.

На місце події виїхали правоохоронці на чолі з т.в.о начальника Перечинського райвідділу міліції Василем Кепичем. З’ясувалося, що селяни на перехресті доріг, на висоті біля двох метрів встановили дерев’яну палицю довжиною біля п’яти метрів, чим перекрили проїжджу частину другорядної дороги та унеможливили проїзд вантажних автомобілів. Рух легкових автомобілів та пішоходів не був обмежений. На палиці було прикріплено картонний папір з написом “Проїзд фіскарам заборонено”. Свої дії жителі села пояснюють тим, що вивіз лісопродукції вантажними автомобілями знищує верхній шар грунтової дороги, пошкоджуються пасовища та забруднюються потічки, які протікають з лісу до села.

Очільник перечинської міліції виступив перед селянами, під час бесіди роз”яснив неправомірність їх дій та неприпустимість порушення громадського порядку. До громадян будо доведено, що дане питання буде розглянуто на засіданні комісії Перечинської райдержадміністрації.

Дана подія була облікована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення –ч. 3 ст. 206 Кримінального кодексу України («Протидія законній господарській діяльності»). Нагадаємо, що протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою, або службовою особою з використанням службового становища, або об’єднана з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я, або така, що заподіяла велику шкоду чи спричинила інші тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років. Наразі по даному факту проводиться досудове розслідування.

Джерело: Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС