Андрій Балога: Ромів хотіли купити, залякати та спровокувати. Це дало зворотній ефект

Переможець довиборів у Закарпатську облраду по округу №5 прокоментував волевиявлення ромського населення Мукачева, яке взяло участь у виборах.

«Дехто вважає ромів неоднозначними виборцями. У день виборів в Мукачеві з самого ранку було вчинено кілька спроб тиску, залякування, підкупу ромів. Зокрема й шли в хід горілка, сигарки, гроші. Однак це, судячи з усього, причинило зворотній ефект, ніж той, на який очікували технологи влади. Вони явно прорахувалися», – зауважив Андрій Балога сьогодні в ужгородському прес-клубі «Закарпаття».

Водночас, додав Андрій Балога, куди більш красномовним є результат голосування на дільниці у ЗОШ №6 мікрорайону «Підгоряни», який у штабі ПР вважався базовим округом і там очікувалася впевнена перемога владного кандидата з суттєвим відривом.

«Дільницю тут очолював його (кандидата від ПР – ред.) родич. Але вийшло, що голоси розділились практично порівну. Хоча навколо дільниці цілий день кружляли автомобілі, які довозили «правильних» виборців та контролювали тих простимульованих хто був внесений у попередні списки. Цей «чорний» механізм дав збій, у тому числі завдяки свідомим виборцям», – наголосив Андрій Балога.

http://www.mukachevo.net