Митне оформлення лісу має здійснюватись на належному рівні

Дотримання посадовими особами, державними службовцями, якими є працівники Закарпатської митниці ДФС духу і букви Закону є обов’язковим і повинно суворо дотримуватись.

На розпорядження Володимира Колеснікова – начальника Закарпатської митниці ДФС було створено комісію, мета якої: з’ясування дій посадових осіб митних постів «Мукачево» та «Залізничний» під час здійснення ними митних формальностей стосовно товару – «лісоматеріали».

За результатами службового розслідування комісією установлено, що керівництво митного посту «Залізничний» та «Мукачево» не забезпечило належний контроль за діями посадових осіб підпорядкованих підрозділів митниці. Це призвело до порушень нормативно-правових актів з питань державної митної справи та порушень посадових інструкцій.

Враховуючи це, за порушення трудової дисципліни, що полягає у неналежному виконанні службових обов’язків, двом відповідальним працівникам оголошено догану, одному – затримано до одного року призначення на вищу посаду, ще одного – звільнено.

– Сподіваюся, що найближчим часом ми разом з правоохоронними органами та усіма зацікавленими сторонами розберемось у ситуації, відповідно до чинного законодавства. Ліс – це природне багатство, ліс Карпат – це зелені легені не тільки України, але і Європи. Ми не можемо до лісу відноситись як до звичайного товару. Тут необхідно зважено підходити до ситуації, залучати експертів, екологів, природозахисників. Якщо на оформлення до митниці приходить ліс на експорт, то до нього не має бути апріорі жодних питань, бо всі нюанси законності мають перевірити служби, які видають документи на право митного оформлення й випуск даної категорії товару за межі митного кордону України, – зазначає начальник Закарпатської митниці ДФС Володимир Колесніков.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Закарпатській області