Соціологи УжНУ планують розширити волонтерство

5 березня на кафедрі соціології та соціальної роботи УжНУ відбулася зустріч студентів 4 курсу із начальником служби у справах дітей Закарпатської обласної державної адміністрації Світланою Степанівною Якімеліною.

Обговорювали тему соціальної роботи з дітьми-сиротами та неблагополучними дітьми. Опісля тривало засідання «круглого столу», де продовжили обговорювати тему дня. Начальник служби у справах дітей м. Ужгорода Марина Юріївна Арокгаті наголосила, що на обліку наразі перебувають 200 дітей.

Завідувач кафедри соціології і соціальної роботи, доктор педагогічних наук, професор Ірина Василівна Козубовська має у планах розвивати проект «Стань приятелем», котрий буде призначений не тільки для дітей із обмеженими можливостями, але і для дітей із девіантною поведінкою: «Ми плануємо започаткувати волонтерську роботу з неблагополучним дітьми. Така практика буде обов’язковою для студентів 2 курсу, а далі – за бажанням. Волонтерство дало б студентам більше, ніж просто практика. З наступного року розширюватимемо волонтерські можливості».

Джерело: Марія Чаварга, студентка відділення журналістики