Ужгородські школярі завітали до міліціонерів

Днями в гості до працівників Ужгородського міськвідділу міліції завітали учні-четвертокласники міської школи №19. Акцію було проведено в рамках декади знань «Правова освіта населення» та з метою ознайомлення учнів з роботою правоохоронних органів.

Після змістовної екскурсії у свідомості дітей, слід сподіватися, закріпилося переконання, що міліціонер — захисник людей, а його робота — почесна, відповідальна, романтична. Що міліціонер — завжди в чудовій формі, добре тренований, спритний тощо.

Школярі мали можливість побачити зсередини роботу працівників міліції. Не виключено, що через декілька років хтось з них буде нести службу в органах внутрішніх справ.

Знайомство з діяльністю правоохоронців почалося з чергової частини — одного з найважливіших підрозділів міліції, адже сюди люди звертаються за допомогою в першу чургу. Гості ознайомилися з умовами приміщення для затриманих, роздивилися кімнати, де міліціонери отримують та чистять зброю.

Продовжуючи екскурсію, учні відвідали тир міськвідділу, де отримали неабиякі враження. Тут, особливо хлопців, зацікавило все — вони уважно розглядали мішені, стенди для занять з вогневої підготовки, зброю. Дітлахи дізналися тактико-технічні характеристики автоматів АКС-74 У, ТОЗ-18, пістолетів ФОРТ-12, ПМ та спецзасобів.

Після цього в приміщенні «зеленої кімнати» екскурсантам розповіли про принципи роботи кримінальної міліції у справах дітей, провели профілактичну бесіду про правила особистої безпеки, поведінку в школі та поза нею.

–Службовий обов’язок кожного ужгородського міліціонера – це участь у вихованні дітей нашого міста, захист їхніх прав та інтересів, – каже заступник начальника міської міліції підполковник Василь Довганич.

Джерело: Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС