У Виноградові змагалися мотокросери

У ці дні на березі Тиси на околиці Виноградова ще триває відкритий чемпіонат області з мотоциклетного спорту.

Разом із закарпатськими мотокросерами у ньому беруть участь близько восьмидесяти спортсменів із західних регіонів України, Києва та Чеської Республіки. Ініціатором проведення чемпіонату в екзотичній місцині під Чорною горою виступила сім’я Яна та Лариси Гебеш. Саме ці залюблені в мотоспорт люди очолюють Виноградівський спортивно-технічний клуб і за останні три роки зробили чимало для відродження цього екстремального виду спорту в районі.

Змагання проходять на спеціально обладнаній швидкісній трасі, що збудована на природній місцевості за всіма технічними параметрами подібних об’єктів. Спортсмени виступають на мотоциклах потужність від 50 до 450 см. кубічних. На рівних ділянках траси розвиваються швидкості до 90-100 км/год.

Всього заплановано провести п’ять мотоциклетних заїздів та один для квадро циклів. Трасу долають не лише аматори, але й досвідчені спортсмени. Так, Вацлав Малкуш , що приїхав до Виноградова з Чехії, на своїй 450-кубовій хонді у 2008 році був вісімнадцятим на міжнародному раллі у Франції, окрім того, молодий чех устиг виступити на змаганнях у Швеції, Італії, Іспанії.

Про світову спортивну славу мріє і дев’ятирічний ужгородець Олександр Ястринський. Незважаючи на ще зовсім юний вік, хлопець вже двічі ставав срібним призером українського чемпіонату. А от Воломир Гудак, якого виноградівці більше знають за прізвиськом Бровкін, каже, що прийшов на змагання не за медалями, а за спортивним азартом і адреналіном. Мотокросом Володимир займається з чотирнадцяти років. Зараз чоловіку 53, але своє хобі він не розгубив, тому й взявся не лише виступити, але й активно допомагати в організації чемпіонату і в цілому після 25-літньої перерви відроджувати мотоциклетний спорт на Виноградівщині.

За першими цьогорічними змаганнями любителів мотоциклетного спорту на Закарпатті прийшли подивитися близько тисячі виноградівчан, для них цей захід став приємним весняним відпочинком на природі й подарував їм справжню насолоду.

Джерело:  Василь Вишнянський, Новини Виноградівщини