Закарпатська прокуратура готує заперечення на безпідставно внесену адвокатом Нагірного апеляцію

Після того, як суд задовольнив клопотання Хустської міжрайонної прокуратури про повернення справи Нагірного для розслідування в загальному порядку, а слідчий вніс клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою та оголошення підсудного в міжнародний розшук, адвокат підсудного подав на це рішення апеляційну скаргу.

 

За інформацією Хустського міжрайонного  прокурора Івана Кайла: «Нами готується заперечення на подану захисниками Павла Нагірного апеляційну скаргу. Адже вважаємо її безпідставною, оскільки підсудний, за інформацією лікарів, вже видужав і виписаний  з лікарні, відповідно,  на даний час  знаходиться в осудному стані. Відтак,  після встановлення його місцезнаходження та екстрадиції в Україну, особу судитимуть на загальних підставах».

Також  у Хустській прокуратурі  інформують, що 22 лютого, коли закінчувався термін слідства та примусового лікування Нагірного, зважаючи на те, що адвокат підсудного так і не ознайомився з матеріалами кримінального провадження та не отримав копії клопотання,  (що є обов’язковим) слідчий сам вручив під розписку у приміщенні Берегівської обласної психіатричної лікарні  ці документи іншому адвокату підсудного, а також  самому Павлу Нагірному. Також, було повідомлено і лікарів про направлення до суду  клопотання щодо продовження  заходів примусового лікування їх пацієнту.

Слід зазначити, що  22 лютого, на момент направлення до суду матеріалів справи та клопотання, стосовно продовження  примусового лікування  Нагірного, відносно  останнього діяв запобіжний захід у вигляді примусового лікування.  хустський міжрайонний прокурор наголосив, що «З моменту надходження такого клопотання до суду, прокуратура  вже позбавлена можливості будь-яким чином реагувати –  питання щодо продовження раніше обраного запобіжного заходу до спливу терміну його обрання, зобов’язаний вирішувати виключно суд.»

https://zakarpatpost.net