Закарпатські річки поповнилися маленькими рибками

На виконання умов спеціального використання водних біоресурсів по організації любительського і спортивного рибальства, громадською організацією ПОР “Берефіш” і на виконання вимог Наково-білогічного обґрунтування режиму рибогосподарської експлуатації р.Боржава, 4 квітня 2013р., під контролем Управління Закарпаттярибоохорона проведено 1-й етап зариблення річки.

У чотирьох точках між с.Квасово та с.Добросілля Берегівського району проведено випуск 22 000 шт. малька ляща, та близько 1 тис. судака. Окрім членів організації ПОР “Берегфіш”, в зариблені прийняли небайдужі до проблем відтворення риби і збільшення її популяції в р.Боржава прості рибалки та підприємці району.

Зарибок громадською організацію ПОР “Берегфіш” був закуплений у рибному господарстві ПрАТ “Закарпатська рибомеліоративна станція”(Хустський р-н). Безпосереднє керівництво практичними діями по вселенню риби на р.Боржава, здійснював головний рибовод господарства Гебич В.В.

Зазначений захід має, дуже важливе значення з точку зору розвитку та впровадження нових організованих форм любительського рибальства, направлених на реалізацію заходів по виконанню Програми розвитку рибного господарства області на 2013-2016 рр.(п.8 Заходів і завдань Програми) та європейському підходу з раціонального і бережливого використання природних ресурсів у поєднання із їх штучним відтворенням.

Джерело: Закарпатдержрибохорона