В Ужгороді обговорили перспективи розвитку креативних індустрій

У середу, 10 квітня, відбулося сесійне засідання Робочої групи «Україна – ЄС: культурний та соціальний виміри євроінтеграційної стратегії України».

Участь у заході взяли, зокрема, заступник керівника краю Володимир Приходько, Генконсул Словаччини в м. Ужгород Янка Бур’янова, представники генконсульства Угорщини в Ужгороді, консул України в м. Пряшів Світлана Свищева, директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень Світлана Мітряєва, представники органів самоврядування Угорщини та Словаччини, журналісти.
На Закарпатті це не перше засідання групи у рамках Національного Конвенту України щодо ЄС:

– Приємно, що це вже друге засідання у нашій області. Перше регіональне засідання відбулося 19 квітня 2011 року і було присвячене питанням потенціалу міжрегіонального співробітництва та кооперації прикордонних областей, – відзначила Світлана Мітряєва.

Сьогоднішнє засідання було присвячене питанням інноваційного підходу до стратегії регіонального розвитку, креативній економіці та формуванню кластеру креативних індустрій в ЄС та Україні.

– Нині певні міські громади є центрами креативності та інновацій. Таким чином формуються кластери креативних індустрій, які є спільним, відкритим та творчим середовищем для комунікації та співпраці, що сприяють виробництву якісно нового продукту. Багато країн світу, зокрема і наші сусіди – Угорщина, Словаччина та Польща, мають значний досвід у цих питаннях. Тож наразі актуальним є формування стратегій регіонального розвитку в Україні та області зокрема, – відзначив під час виступу Володимир Приходько.

Генконсул Словаччини в м. Ужгород Янка Бур’янова зазначила:

– Мені дуже приємно брати участь у такому заході, який дозволить поділитися досвідом входження нашої країни до Європейського союзу із українськими колегами. Рада також, що саме словацьке місто Кошице сьогодні презентує себе як культурна столиця Європи.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА