Владика Феодор здійснив нові монаші постриги в монастирях в Домбоках і Сільці

Керуючий Мукачівською єпархією УПЦ МП владика Феодор здійснив нові монаші постриги в в Домбоцькому Свято-Успенському жіночому монастирі Мукачівського району та Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі села Сільце Іршавського району. 

9-го квітня керуючий архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор (УПЦ МП) звершив постриг у велику схиму двох насельниць Домбоцького Свято-Успенського жіночого монастиря.

Монахині, які прийняли постриг прожили в монастирі понад 60 років. Новопострижені сестри при постриженії у велику схиму були найменовані Херувима та Гавриїла. На даний момент в монастирі крім монахинь, інокинь та послушниць несуть свій монашеський послух 5 схимниць.

Владика побажав сестрам Божого благословіння та попросив молитв за всіх людей.

А 12-го квітня керуючий Мукачівською єпархією звершив чин монашеського постригу в Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі села Сільце Іршавського району.

На постриг зібралися монашествующі з багатьох монастирів єпархії. Насельник обителі послушник Володимир був пострижений в мантію із іменем Прохор на честь святого священномученика Прохора.

У вітальному слові до новопостриженого архіпастир побажав монаху Прохору наслідувати свого нового небесного покровителя, бути ревносним монахом, несучи свій послух в святій обителі, молячись за увесь світ.

Про це повідомляє прес-служба єпархії.