Для щастя сексу повинно бути більше, ніж в сусідів

Американські вчені дослідили залежність щастя людей від кількості сексу.

Радість від сексу залежить не лише від його наявності, а й від того, чи більше ним займаються сусіди, друзі і родичі.

Як повідомляє The Telegraph, такого висновку дійшли американські вчені з Колорадського університету. Науковці проаналізували відповіді про щастя понад 15 тисяч людей, які вони збирали впродовж останніх кількох років. Більшість опитаних зізнавалися, що почуваються щасливішими, якщо заробляють більше грошей, мають краще здоров’я, освіту і соціальний статус ніж оточуючі.

Серед важливих факторів, які впливають на щастя, опитані називали також секс. Зокрема ті, хто займається сексом регулярно хоча б тричі на місяць вказували вищий рівень щастя і задоволення ніж люди, в яких не було фізичної близькості 12 місяців.

Професор Тім Уордсон з Колорадського університету прирівнює секс до зарплати: чим його більше, тим людина щасливіше почувається. “Ми від початку організовані так, що думаємо про себе краще ніж про оточуючих. Є ціла низка доказів, які ми вишукуємо під час розмови з іншими, які дозволяють нам зрозуміти, що в них сексу менше чи більше. Наприклад, ми звертаємо увагу на поведінку друзів і сусідів”, – пояснює Професор Урдсон.

За його словами, рівень щастя може впасти на 14%, якщо людина дізнається, що її сусіди займаються сексом частіше ніж вона. “Порівняння з іншими людьми дуже впливає на особистість. Приміром, якщо людина багата, їй цікаво чи інші бідні, якщо вона сексуально активна, то чи інші навколо такі ж”, – додав дослідник.

http://tsn.ua