В УжНУ відзначили День хіміка

На хімічному факультеті це свято має свою історію і традиції, адже започаткували його у 1969 році (остання неділя травня – професійне свято хіміків). Цьогоріч його відзначили 23 квітня – у день підсумкової студентської наукової конференції.

Студенти доповідали про результати своїх науково-дослідних робіт в п’яти секціях, відповідно до кафедральної тематики. Після активної дискусії, шляхом рішення членів журі були обрані переможці, які нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Продовження свята тривало у Закарпатському обласному палаці дітей та юнацької творчості. Привітати колектив хімічного факультету прийшли багато колишніх випускників.
Почесними гостями свята стали ректор УжНУ, д.т.н., проф. Федір Ващук та проректор з науково-педагогічної роботи, д.м.н., проф. Юрій Переста.

Відкрив урочистості декан хімічного факультету проф. Василь Лендєл, який відзначив здобутки колективу і побажав студентам успішної сесії.

З привітанням виступив ректор УжНУ д.т.н., проф. Ващук Ф.Г. і під бурхливі оплески залу вручив грамоти команді дівчат-баскетболісток за І місце в спартакіаді УжНУ.

Студенти порадували чудовою концертною програмою. Зачарували своїм співом Наталія Махлинець, Лариса Біланчук, Тетяна Зихор, Оля Кондрич. Тепло зустріли глядачі Надію Шпеник з авторськими віршами, гімнастку Вікторію Орсаг, яка чарує своєю пластикою вже декілька років поспіль.

Поруч з студентами, на сцені, в конкурсах та іграх брали участь викладачі: проф. С.Ю.Чундак, доц. М.Ю.Онисько, ст. викл. М.В.Фершал, викл. Т.О.Малаховська. Гуморески із життя студентів зачитували професори В.І. Гомонай, Є.Ю. Переш та доцент Ю.І. Фаринюк.

Джерело: УжНУ