В УжНУ провели “сімейні старти”

«Сімейні старти» найкраще вдалися фізикам, а легка атлетика – викладачам Інституту економіки і міжнародних відносин.

Шоста загальноуніверситетська спартакіада серед викладачів, співробітників та аспірантів УжНУ, членів профспілкової організації розпочалася ще в березні й включала 10 видів спорту. Викладачі зіграли у баскетбол, бадмінтон, шашки, шахи, волейбол, настільний теніс, міні-футбол, а також змагалися у плаванні. Підсумували спартакіаду легка атлетика, а також одне з найцікавіших змагань – сімейні старти.

Урочисте закриття загальноуніверситетських змагань провели, незважаючи на холодну, аж ніяк не весняну погоду. Від імені ректорату УжНУ учасників спартакіади привітав Федір Шандор, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи. До того ж, він був одним з учасників змагань – третє місце у сімейних стартах виграла сім’я проректора.

Степан Михайлович, завідувач кафедри фізичного виховання, головний суддя спартакіади, розповідає, що під час змагань усі учасники були активними, тож участь останніх найбільш відповідальна, вирішує командні результати для факультетів. «Добре, що керівництво підтримує традицію спартакіади, яка вже 63 роки, незалежно від погоди, проходить в університеті з 10 видів спорту», – вважає головний суддя.

Олімпійської боротьби та перемог викладачам і студентам побажав Василь Шароді, старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту, суддя спартакіади.

«63 роки в спартакіаді беруть участь студенти, і вже останні шість років з них взяли приклад викладачі. Традиція започаткована, буде тривати ще не один рік», – вважає Олександр Конопльов, заступник голови профспілкового комітету.

Під час фінальних змагань започаткували ще одну приємну традицію: всіх переможців нагороджували медалями і грамотами. Вперше за 63 роки учасники одержали золоту, срібну і бронзову медалі.

Відтак, у сімейних стартах «Тато, мама, я» першими стали фізики (сім’я Буксар), друге місце посіла сім’я Терпак з Інституту економіки та міжнародних відносин, а третє місце розподілили між собою сім’я проректора УжНУ Федора Шандора (географічний факультет) і сім’я Ковач (кафедра фізичного виховання і спорту).

У фінальних забігах чоловіків і жінок на 100 метрів перше місце посіли викладачі Інституту економіки і міжнародних відносин, друге – фізичного факультету, а бронзовими призерами стали викладачі кафедри фізичного виховання і спорту.

Невдовзі визначать переможців за результатами всієї спартакіади. Попереду також підсумки 63-ї загальноуніверситетської спартакіади серед студентів.

Джерело: Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ